Fárasztó Faviccek

Megnevettet és lefáraszt - ez a viccek kuriózuma, a favicc!

Én mondom Neked, ez a legtutibb anyag, amit kínálhat neked a viccszakma! - Persze ha van érzéked hozzá. A favicc más, mint a többi vicc: a szójátékok és helyzetkomikumok melegágya!

Hangolódj rá és hahotázz nagyokat rajtuk!

Az abszurd humor nagyágyúi

Alfred Hawthorn Hill (Benny Hill) (1924 Január 21)

Alfred Hawthorn Hill (Benny Hill)

Benny Hill (eredeti nevén Alfred Hawthorn Hill; Southampton, 1924. január 21. – Teddington, 1992. április 20.) angol komikus színész, humorista és énekes.
Benny Hill a második világháborút követően tejesemberként, eladóként, színpadi asszisztensként és amatőr színészként dolgozott. A televízióban 1949-ben debütált. Az ötvenes években kedvelt rádiós műsorvezető volt, majd 1955-ben megkapta első saját televíziós show-ját a BBC-nél.

1969-ben átment a Thames Television csatornához, ahol húsz éven keresztül készítette The Benny Hill Show című humoros sorozatát, amelyet világszerte több mint száz országban vetítettek, így Magyarországon is. Magyar szinkronhangja Gálvölgyi János volt.
A szexuálisan gyakran kétértelmű jelenetekben Benny Hill különböző szerepekben és maskarákban jelent meg, és mesterien alkalmazta többek között a paródia és a pantomim eszköztárát. Nem csoda, hogy nemzetközileg a legkedveltebb humoristák egyike lett, akinek show-ját az Egyesült Államokban jobban elismerték, mint odahaza.

Hill énekesként is könyvelhetett el sikereket: 1971-ben négy héten keresztül vezette a brit slágerlistákat Ernie (The Fastest Milkman In The West) című humoros dalával.
Show-ját 1989-ben szüntették be, elsősorban a nők jogaiért küzdő egyesületek unszolására, akik kifogásolták, hogy Hill lenézi a nőket a műsorában.

Ezt követően a humorista visszavonult és 1992-ben magányosan hunyt el otthonában, minden bizonnyal szívinfarktus következtében. Holttestére csak néhány nap elteltével bukkantak rá.

Alfred Hawthorn Hill (Benny Hill) tartalmak a faviccek.hu-n »

Antal Imre (1935. július 31)

Antal Imre

Antal Imre személyével és fanyar humorával egy igazi kultikus műsort teremtett, ami nézők millióit szögözte a képernyők elé, már a rendszerváltás előtti televíziós időkben is.

Antal Imre karrierjét zongoraművészként kezdte, több rangos nemzetközi díjat is megnyert. Aztán egyszer be kellett ugrania egy hiányzó műsorvezető helyére, és annyira sikeres lett, hogy rögtön állandó szerepet is kapott. Egy ideig párhuzamosan csinálta a két életpályát, majd keze megbetegedése után már csak a televízió maradt.

Ekkor indította útjára - 1980-ban - az MTV a Szeszélyes Évszakokat. Számtalan híres színész megfordult benne, és rajta keresztül ismerhette meg a magyar közönség Benny Hill-t is.

A műsor közel három évtizede alatt, nem kis sikereket könyvelhetett el magának: tíz évvel ezelőtt, a kereskedelmi televíziózás elindulása után is képes volt a nézettségi lista második helyére tenni a Magyar Televíziót, éppen csak lemaradva a győztestől.

Antal Imre tartalmak a faviccek.hu-n »

Dolák-Saly Róbert (1955. ápr. 20.)

Dolák-Saly Róbert

1986 elején Laár András meghívta őt egy fellépésre, majd ő is elkezdtett humoros jeleneteket írni és adtak elő. Így született meg a Laár pour Laár (Jelenetek a Költő életéből) című színházi est Galla Miklóssal és Bálint Beával kiegészülve. 2 évvel később, 1988-ban újabb színházi estjük, a Farkas a mezőn már nagyobb sikert aratott.

A L'art pour l'art társulat tagjaként ma is tevékenyen dolgozik. Színházi estjeik sikeresek, emellett önálló fellépéseket, koncerteket is ad.

Dolák-Saly Róbert tartalmak a faviccek.hu-n »

Felméri Péter (1982. július 13.)

Felméri Péter

A kolozsvári Báthory István Elméleti Líceumban végzett 2001-ben. A Babeş–Bolyai Tudományegyetemen tanul informatikát. Három évig dolgozott is mint informatikus.

Első próbálkozásai már az Iskolában megindultak, ott hozta össze első darabját a tanárok kifigurázására, sőt a gólyabál levezetése is jól sikerült. 2005-ben lépett fel először a humorfesztiválon, Star Wars paródiát adott elő, ám ez nem igazán aratott nagy sikert

2006-ban megnyerte az Erdélyi Humorfesztiválta az "Izabella" című darabbal, majd 2007 szeptemberétől rendszeresen fellép a Dumaszínházban és szerte az országban, a Showder Klubban is szerepelt, valamint a román TVR magyar nyelvű adásaiban, és rendszeresen hallható az MR1-Kossuth Rádió rádiókabaréjában.

Felméri Péter tartalmak a faviccek.hu-n »

Galla Miklós (1959. május 18.)

Galla Miklós

Magyar humorista, zenész, a Holló Színház vezetője, a L'art pour l'art Társulat tagja.

A Besenyő család Margitjaként is megismerhette a közönség. Galla Miklós 1992-től dolgozott a Monty Python Repülő Cirkusza fordításán. 1996. december 1-jén kilépett a L'art pour l'art Társulatból.

1999-ben önálló műsora futott az RTL Klubon Galla-Mappa néven, majd Koltai Róberttel szerepelt közösen KGG (Koltai-Galla Gála) címmel.

2002 júniusában került bemutatásra önálló estje, "Szépségem titkai" címmel, először Pécsett, később pedig a budapesti Merlin Színházban. A Magyar Televízióban induló Mondom a magamét c. humorista-vetélkedő zsűrijének tagja 2009-től.

Galla Miklós tartalmak a faviccek.hu-n »

Gálvölgyi János (1948. május 26. )

Gálvölgyi János

Az 1968-as Ki mit tud?-on tűnt fel parodistaként. 1973-ban végezte el Színművészeti Akadémiát, karrierje a Thália Színházban indult. 1993–ban átszerződött a Madách Színházba, azóta is a társulat tagja. Elsősorban komikus darabokban játszik, rendkívüli népszerűségnek örvend.

A Rádiókabaré és a Heti Hetes című tévéműsor rendszeres vendége, illetve van saját műsora is, a Gálvölgyi Show, ami havonta látható az RTL Klub műsorán, melyben olykor-olykor előszeretettel előtűnik abszurd hummorral/paródiákkal is.

Gálvölgyi János tartalmak a faviccek.hu-n »

Laár András (1955. augusztus 9.)

Laár András

1986-ban volt első önálló fellépése Budapesten a Török Pál utcai Pinceszínházban (ma Piccolo Színház), amely nagyrészt Laár abszurd verseire épült, és amelyhez később Dolák-Saly Róbert is csatlakozott, s még ugyanezen évben megalakult a L'art pour l'art Társulat, akkor még Laár pour Laár Társulat névvel (szójátékként Laár András nevére).

1987-ben tértek át a mai írásmódra. Az ezt követő években színházi estjeik sikeresek voltak. A Társulat színházi televíziós műsoraiban legismertebb karaktere Besenyő István, aki ízig-vérig magyar, mindenen kötekedő és mindenben értelmet kereső ember. Legismertebb kifejezése, melyet gyakorta használ: Nooormális?! Egyéb gyakori karakterei: Tompika, a Költő.

Laár András tartalmak a faviccek.hu-n »

Maksa Zoltán (1962. február 16.)

Maksa Zoltán

Humorista pályáját 1982-ben a Magyar Rádiónál kezdte a Humorfesztiválon.
A Maksa Híradó 1991-es elindulása után figyeltek fel rá leginkább. 2 és fél évig ment Maksaméta című műsora a Mikroszkóp Színpadon. Nádas György és Boncz Géza társaival felejthetetlen csapatot alkottak a 2. humorfesztivál után.

Különleges lakodalmas showját is előszeretettel ajánljuk. Maksa Zoltán 25 éve jegyezte el magát a humorszakmájával. Ebből az alkalomból járja az országot Aradi Tiborral, a Mikroszkóp Színpad fiatal színészével és a Médiász együttesel közösen előadott showműsorával.

Maksa Zoltán tartalmak a faviccek.hu-n »

Örkény István (1912. április 5.)

Örkény István

Örkény a magyar abszurd dráma kitűnő képviselője. Írásait groteszk humor hatja át, nincs bennük egyértelműen jó vagy rossz ember – a tragédiák néhol komédiába fordulnak, s írásainak szereplői hol így, hol úgy reagálnak az eseményekre.

A stílusteremtő Egyperces novellák 1967-ben látott napvilágot. Nemcsak Magyarországon, de a világirodalomban is újdonság volt a rendkívül rövid, tömör, filozofikus vagy groteszk írásmód. Egyperceseiben azt mutatta meg, hogy a hétköznap tényeit más közegbe helyezve milyen megdöbbentő hatást kelthetnek. Örkény élete végéig csiszolgatta remekeit, ezért az egypercesek majd mindegyik kiadásában találni új darabot.

Örkény István nevét egy drámaírói ösztöndíj, az Örkény István Színház és néhány róla elnevezett közterület őrzi.

Örkény István tartalmak a faviccek.hu-n »

Rowan Atkinson (1955. január 6)

Rowan Atkinson

Mr. Bean (magyarul Bab úr) egy brit televíziós komédiasorozat. Az ötéves futás alatt a széria jelentős brit nézőszámra tett szert

Magyarországon először az Antal Imre vezette Szeszélyes évszakok c. műsorban került képernyőre.

Mr. Bean egy korábbi hasonló francia kisember-karakterről, a Jacques Tati által alakított Monsieur Hulot-ról lett mintázva. Atkinson szerint Bean „egy gyerek egy felnőtt férfi testében”. A különböző hétköznapi feladatok, problémák megoldása közben – gyakran rögtönzött ötletekkel – felborítja a megszokott felnőttes eljárások folyamatát, ezzel további bajokat zúdítva magára. Többnyire apró előnyökre vadászik, de erőfeszítései kontraproduktívnak bizonyulnak és csak a bosszúság marad számára.

Rowan Atkinson tartalmak a faviccek.hu-n »